Natuurbeschermingswacht: Excursie en Lezingen

Excursie en Lezingen

Agenda:
Excursie op: 11 oktober 2007
Plaats: De Tuinen, Majoor van Swietenlaan, Frederiksoord (bij de rotonde)
Tijd: 12. 30 – 14.30 uur.
Entreeprijs Tuinen; € 3,00 p.p.
Tuinieren tot je 80ste
 
Tuinieren houdt je jong en fit. Tuinieren is een prima fitness oefening voor lijf en leden en zorgt ervoor dat alle spieren aan bod komen.
 
Dat is niet alles; veel mensen krijgen meer levensvreugde door tuinieren en snoeien en spitten de stress de deur uit. De gezonde hobby kun je lang beoefenen, maar als de leden wat strammer worden kan het handig zijn om de tuin aan te passen.
 
'Vandaar dat de Natuurbeschermingswacht Meppel en de Studenten van AOC-Terra
in navolging van het succes van vorig jaar opnieuw een samenwerking zijn aangegaan. Vorig jaar ontwierpen en realiseerden de studenten een vijftal groene voortuinen in de nieuwbouwwijk Berggierslanden te Meppel. Dit jaar gaan de studenten samen met ouderen bekijken hoe je de tuin het beste kunt inrichten voor de wat ‘oudere mens.'
De studenten gaan tuinen ontwerpen waarbij de zelfredzaamheid van de ouderen belangrijk is, terwijl er veel aandacht aan de groene inrichting van de tuin zal worden gegeven. De tuinen zullen na een verloting onder de doelgroep wederom door de studenten in het voorjaar van 2008 worden aangelegd.
 
Bij de eerste activiteit willen NBW-Meppel en A0C-Terra graag ook u betrekken. We gaan kennismaken met tuinieren voor mindere valide mensen.
Hiervoor is een excursie gepland naar de Gehandicaptentuin in Frederiksoord waar een aantal tuinen is aangepast op bijzonder tuinieren.
Wilt u wel graag mee, maar heeft u problemen met vervoer neemt u dan contact op met Marjan Sorgdrager. Alleen per email:
Bent u donateur van de NBW dan kunt (meestal) gratis onze excursies en lezingen bijwonen.
« vorige projectprojectenoverzichtvolgende project »