Natuurbeschermingswacht: Gratis tuinontwerp en tuinaanleg

Gratis tuinontwerp en tuinaanleg

Tuinieren en wel een  leven lang.
 
De Natuurbeschermingswacht Meppel e.o. heeft in de afgelopen maanden contact gezocht met het AOC-Terra, de MBO- tuinbouwschool in Meppel.
Beide organisaties houden zich bezig met onze groene omgeving en maken zich zorgen over de tendens naar minder groen in de stad. Zij zien met wanhoop aan dat tuinen steeds meer verstenen en bewoners al het contact met de natuur verliezen.
Hierdoor verdwijnt langzaam alles wat natuurlijk is uit onze omgeving. Wij zullen in de toekomst niet meer in een stad vol variatie wonen. De kans is groot dat een immens verstedelijkt complex de plaats van een gevarieerd ingerichte stad zal hebben ingenomen.
De ouderen in onze stad hebben als kind volop kunnen genieten van al het groen. Zij hebben vaak wél een groene tuin, maar met ouderdom komen de gebreken en veel ouderen ruilen hun groene voortuin om voor een tuin waarin ‘Hardware’ boventoon voert. De NBW- Meppel wil samen met de leerlingen van het AOC-Terra laten zien dat tuinieren tot op hoge leeftijd mogelijk is met een aangepast tuin.
Even ter informatie:  Het Tuinontwerp en de Tuinaanleg zijn GRATIS. De materialen zijn voor rekening van de opdrachtgever.
De tuinen zijn  aangelegd in het voorjaar van 2008.

  
 Dus: Tuinieren tot je 80ste
 
Tuinieren houdt je jong en fit. Tuinieren is een prima fitness oefening voor lijf en leden en zorgt ervoor dat alle spieren aan bod komen.
 
Dat is niet alles; veel mensen krijgen meer levensvreugde door tuinieren en snoeien en spitten de stress de deur uit. De gezonde hobby kun je lang beoefenen, maar als de leden wat strammer worden kan het handig zijn om de tuin aan te passen.
 
'Vandaar dat de Natuurbeschermingswacht Meppel en de Studenten van AOC-Terra
in navolging van het succes van vorig jaar opnieuw een samenwerking zijn aangegaan. Vorig jaar ontwierpen en realiseerden de studenten een vijftal groene voortuinen in de nieuwbouwwijk Berggierslanden te Meppel. Dit jaar gaan de studenten samen met ouderen bekijken hoe je de tuin het beste kunt inrichten voor de wat ‘oudere mens.'
De studenten gaan tuinen ontwerpen waarbij de zelfredzaamheid van de ouderen belangrijk is, terwijl er veel aandacht aan de groene inrichting van de tuin zal worden gegeven. De tuinen zijn na een verloting onder de doelgroep wederom door de studenten in het voorjaar van 2008 aangelegd.

« terug