Natuurbeschermingswacht: Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

op deze zompige natte avond goed van pas en dit donkere weer droeg bij aan de soms spookachtige sfeer tijdens de wandeling.
De groep vertrok vanaf het Scoutinggebouw, aan de Blankensteinweg in de Oosterlijke wijk Oosterboer van Meppel rond 19.45.
Scouting Meppel verzorgde de catering. (koffie, thee, limonade en koek)
Wethouder, Ko Scheele hield een welkomswoord en legde de grote waarde uit van de echt donkere nacht voor mens en dier. Daarbij kwam de noodzaak om minder licht te laten schijnen zodat het ook veel energie bespaart natuurlijk aan de orde.
De Gemeente Meppel is ' Vriend van de nacht' en organiseert ieder jaar samen met de verschillende natuurgroepen de Nacht van de Nacht wandelingen.
Gerda Noordam, verhalenvertelster, bracht een extra dimensie aan de nacht, waardoor de groep nachtmensen in 2-en werd gedeeld. De eerste groep bestond uit zo'n 150 mensen,  waaronder veel kinderen. Na van koffie, thee of limonade te hebben genoten vertrook ook de tweede groep zo'n 20 minuten later.
Middenin het bos stond mevrouw Gerda Noordam, de verhalenverstelster uit Dwingeloo, die een prachtig verhaal vertelde over de 'verdwenen maan'.
Daarin kwamen glibberige gluiperige figuren uit het moeras voor, die de maan vasthielden waardoor de mensen 's nachts de weg niet konden vinden.
Het was doodstil en iedereen was geboeid aan het luisteren.
Het pad liep langs de Wold A en was gedeeltelijk overdekt door bomen. Helaas was het bewolkt dus er was slechts een enkele ster te zien.
Deze avond is door de Gemeente Meppel ism Platform Duurzaam Meppel georganiseerd. Joke van der Meer bestuurslid van de Natuurbeschermingswacht Meppel , zit namens ons in het Platform duurzaam Meppel.

Na afloop kreeg iedereen een folder: 'Mag het licht uit? mee.
 
Vorig jaar werd er aandacht aan de 'nacht van de nacht' beteed in de nieuwe wijk Berggierslanden.

« terug